Faroer

Faroer

Uitgestrekte berglandschappen, continu veranderend licht en een eeuwig beukende Atlantische Oceaan, op de Faeröer eilanden is geen dag hetzelfde. Deze, qua oppervlakte te vergelijken met de provincie Utrecht, groep van 18 prachtige, ruige en rotsachtige eilanden van vulkanische oorsprong is door National Geographic Traveler in 2015 verkozen tot de beste eilandbestemming in de wereld. De ligging midden in de oceaan tussen Noorwegen, Schotland en IJsland maakt dat het weer, en daarmee het licht, veelal van minuut tot minuut verandert. Voor fotografen dus een prachtige en boeiende omgeving.

De Faeröer vormen een walhalla en tegelijkertijd uitdaging voor de liefhebbers van landschaps- en natuurfotografie. Onder leiding van natuurfotografen Jan en Mart Smit kun je deze op alle fronten bijzondere eilandengroep ontdekken en fotograferen.
Gedurende de week zijn er vele toplocaties die we bezoeken, waarbij we ons richten op een aantal van de 18 eilanden. We zijn flexibel in ons programma omdat het weer op de eilanden per gebied zeer kan verschillen. Uiteraard fotograferen we de bekende waterval bij Gásadalur en gaan we uitgebreid aan de slag op het strand bij Tjørnuvík met uitzicht op de rotsen Risin en Kellingin in zee. Het strand biedt echter meer dan alleen groots landschap. Bij eb zijn er allerlei structuren in het zand te vinden, alsmede achtergebleven waterplanten. Ook bij ons ‘eigen’ dorp Gjógv is veel te fotograferen, zoals prachtige landschappen, mooie kleuren en vele vogels zoals eider en met wat geluk al de eerste papegaaiduikers.

Zie de website van Nordic Vision Fotoreizen voor een uitgebreide reisomschrijving.

 

Partners

 logo nordic vision fotoreizen
cameraland
 
 
LNH Logo vierkant zonder jubileum nieuw

Log in

create an account